Tips energie besparen

U bevindt zich hier: HomeEnergie Tips energie besparen

Tips energie besparen

Wie energie bespaart, helpt het klimaat. Ook is het goed voor uw portemonnee. Op deze pagina staan een aantal tips om energie te besparen en uw warmtekosten omlaag te brengen.

Bediening
Doordat het vloerverwarmingssysteem met relatief lage temperaturen werkt, komen gewenste temperatuursveranderingen zeer langzaam tot stand. Wij raden u daarom aan om de thermostaat dag en nacht op dezelfde temperatuur te laten staan. Als u de thermostaat wel vaak in een andere stand zet, verbruikt u meer energie dan wanneer u de thermostaat altijd in dezelfde stand laat staan.

Houd de temperatuur constant
Het gelijkmatig en continu verwarmen is goedkoper dan het steeds opnieuw verwarmen van de ruimtes.

Vakantie
Als u langere tijd niet in uw woning verblijft, zowel zomers als in de winter, laat dan de thermostaat in de normale stand staan (de stand waarin uw thermostaat altijd staat). Het duurt heel lang voor uw afgekoelde woning weer verwarmd is, als u terug bent. Bovendien kost dat veel extra energie (en geld) en is het veel lekkerder om in een warm huis thuis te komen.

Vloerafwerkingen
Uw woning wordt verwarmd en gekoeld via de vloer. De vloerbedekking moet de warmte die via de vloer in de woning komt, zo goed mogelijk doorgeven. Niet alle soorten vloerbedekking zijn hiervoor geschikt, maar veel ook wel. In de woonwijzer leest u welke vloerafwerkingen geschikt zijn voor uw vloer en heel veel andere tips en trucs voor uw woning.